Copied to clipboard

Food Processing

This program enables you to work in food processing plants that have higher requirements related to hygiene, sanitation, compliance with regulations and procedures, quality control and record keeping. You will do an internship in a small, medium or large company.

About the program

On completion of your course, you will be able to:

- Process food and beverages: cooking, mixing, freezing, packaging, etc.

- Check, classify, sort raw materials and finished products

- Ensure compliance with current company standards and regulations

This course could equip you to work in various settings:

- Canadian Food Inspection Agency

- Industrial bakeries

- Breweries and distilleries

- Meat processing industry

- Confectionery and potato chip manufacturers

- Manufacturers of pasta and other food products

- Animal food manufacturers

- Large agricultural cooperatives

- Dairy industries

- Fruit and vegetable product processing or manufacturing industries:

- Fish and seafood processing industries

- Meat and poultry processing industries

- Industrial baked goods sector

- Bottling plants

Condition of admission

Les conditions d'admission et la procédure d'inscription varient d'un cégep à l'autre pour les formations menant à une AEC.

Vous devez cependant vous attendre à devoir fournir certains documents tels que : un certificat de naissance, des preuves de scolarité (diplômes d’études secondaires, collégiales, etc.), des relevés de notes, une évaluation comparative ou des diplômes étrangers (si applicable), un curriculum vitae (CV), etc.

Pour les personnes nées à l’extérieur du Canada, vous devrez fournir une preuve de citoyenneté canadienne ou de résidence permanente.

Pour connaitre tous les détails à propos de la formation consultée, visitez le site Web des établissements qui l'offrent en vous aidant des informations qui apparaissent plus bas dans cette page.

3 to 6 months

Attestation of College Studies (ACS)